CertCraft Projektzáró Nemzetközi Konferenciát szervezünk decemberben Csíkszeredában

conference-poster

A romániai Passzívház Egyesület a CertCraft ISO&ECVET” elnevezésű nemzetközi projekt keretében december 18-án szervezi meg a projekt záró eseményének számító nemzetközi Konferenciát, melyen a projekt svájci, ausztriai és magyarországi partnerei is előadásokat tartanak.

A projekt az Egész életen át tartó tanulás – Leonardo da Vinci program (Lifelong Learning Program – LLP) keretében valósul meg, partnereink az ausztriai IG Passivehaus Plus, és Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit, a svájci Campus Sursee Bildungszentrum Bau, a magyaroszági Passzívház Építők Országos Szövetsége (PAOSZ) és a Falcon-Bau Bt.

A projekt keretébena 4 partnerországban összesen 14 passzívház kivitelező képzésre került sor, melyeken 200 tanuló illetve 62 tréner vett részt. A sikeres képézések alapjáúl az első passzívház megépítésétől számított 26 éves nemzetközi tapasztalat, egy 270 oldalas kézikönyv, az előadók elkötelezettsége valamint a CertCraft e-learning felülete szolgált. A kézikönyv német, magyar illetve román nyelven készült el. Az elméleti és gyakorlati képzéseken részt vevők elsajátították a passzív és energiahatékony épületek alapelveit, új építésű épületek építéséhez valamint a már meglévő épületek felújításához szükséges ismereteket is megszerezték.

A négy 3 napos passzívházkivitelező képzés Csíkszeredában került megszervezésre, 2 októberi időpontban, melyen összesen 53 személy illetve 14 oktató vett részt. A képzések román illetve magyar nyelven zajlottak.

A  „CertCraft Zárókonferencia” a célja bemutatni a projekt célkitűzéseit és eredményeit, bemutatva a partnerországokban az nergihatékonyság növelése terén,  a felnőttképzésben elért eredményeket. Az Ausztriából, Svájcból, Magyaroszágról valamint Romániából érkezett előadók, a passzívházakkal és a projekttel kapcsolatos tapasztalataikat szeretnék megosztani  az érdeklődőkkel.

Az eseményre szeretettel várjuk az építészek, építő és más szakmérnökök, kivitelező cégek, építőanyag és építőelem forgalmazók, épületenergetikusok, felnőttképzéssel foglalkozó szervezetek, ingatlanbefektetők, közintézmények és szakoktatásban dolgózók képviselőit.

A konferenciára az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni. A részvétel díjmentes.

További információk kérhetők az office@asociatiacasapasiva.ro e-mail cimen, valamint a 0740321371-es illetve a 0723607759-es telefonszámon.