Passzívházak és Energiahatékony Épületek – szakmai konferencia

Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencia amelynek ebben az évben is a budapesti Francia intézet ad otthont.

A konferencia első alkalommal 2009 ben került megrendezésre amikor átadták az első magyar  – Szadán megépült –  passzívház minősítési tanusítványát. Az épületről részletes információkat a darmstadti Passzívházintézet adatbázisában találnak.

A szervezők változatos programot ígérnek az energiahatékony és környezetkímélő építészet kiemelkedő, magyarországi és külföldi képviselőjének előadása által. Többek között felszólal: Albert Dubler építész a Nemzetközi Építész Szövetség elnöke, Benécs József okl. gépészmérnök és Szekér László okl. építészmérnök – a Passzívházépítők Országos Szövetségének alapító tagjai, és még 5 elkötelezett szakember akik az utóbbi években tetemes részt vállaltak az energiahatékony építészet magyarországi meghonosításában.

A 31/2010 – es uniós Direktíva értelmében az EU27 minden tagja arra kötelezi magát, hogy 2018-tól minden újonnan épített középület és 2020-tól minden újonnan épített magánépület “közel nulla energiafogyasztású” legyen, ehhez az alternatív energiaforrások mellett elengedhetetlen a passzívház tehnológia gyakorlati alkalmazása, amely világszerte a legszigorúbb energiahatékonysági standardot képviseli.

A konferencia célja, hogy megépült példaépületek és tapasztalt szakemberek által megfelelő válaszokat adjon a passzívháztehnológia iránt érdeklődőknek, legyenek azok  szakemberek vagy puszta érdeklődők.

További részletekért kérem látogassák meg a rendezvény hivatalos honlapját.