Care dintre materialele de constructie preteaza la construirea unei case pasive?

Byphar

Raspunsul este simplu. Putem folosi orice material de constructie, important este, ca dupa construire anvelopanta termica sa aiba valoarea coeficientului de transfer termic ≤ 0,15W/mpK

Deci o casa pasiva se poate construi cu ajutorul celor mai noi si mai eficiente materiale de constructie existente pe piata, cum sunt panourile vidate (VIP), aerogel etc., cu materialele considerate comune cum ar fi polistirenul sau vata minerala, dar si cu ajutorul materialelor naturale cum ar fi termoizolatiile din fibre lemnoase, canepa, lana sau chiar si cu baloti de paie.

Alegerea potrivita este la latitudinea fiecaruia, insa cel mai important dintre toate, este rezultatul obtinut, o cladire cu un confort sporit si cu un consum redus, si nu folosirea celui mai nou si mai costisitor material de pe piata.

Pentru ca la casele pasive cel mai important este termoizolarea eficienta a constructiei, nu ne-am ocupat de elementele structurale, care la randul lor pot fi realizate din orice material in functie de caz, buget sau exigentele personale.

ph_suitable_ext_wall_systems

About the Author

phar administrator

2 Comments so far

MaximPosted on  2:51 pm - Mar 3, 2015

Buna!Vreau sa stiu si eu este o lista de materiale de constructii deosebita care se importeaza de undeva ,sau tot aceleas materiale care se vind pe piata,insa se efectueza o proiectare/izolare mai efectiva?

pharPosted on  10:31 am - Mar 7, 2015

Buna,

In afara de materialele arhicunoscute cum ar fi plostirenul sau vata minerala au aparut pe piata si altele care se evidentiasa ori prin capacitatea lor de termoizolare superioara acestora din urma ori prin faptul ca sunt realizate din materiale naturale.

Termoizolatii high tech.

PUR si PIR cu coeficient de conductivitate termica λ= 0,023 W/mK
    VIP (vacuum insulation panel) cu coeficient de conductivitate termica λ= 0,004-0,008 W/mK
    Aerogel cu coeficient de conductivitate termica λ= 0,013 W/mK

In general acestea au si un pret mai ridicat ca cele des utilizate, insa au avantajul de a se ajunge la valori U (coeficient de transfer termic) scazute cu grosimi reduse, economisind astfel spatiu valoros in special in mediul urban sau in cazul detaliilor unde avem la dispozitie numai grosimi reduse.

Termoizolatii naturale

Saltele termoizolante din fibre lemnoase cu coeficient de conductivitate termica λ= 0,04 W/mK – aproximativ identica cu cea a vatei minerale

Sau termoizolatii naturale cu procesare redusa cum ar fi balotii de paie care au deasemenea o valoare λ de 0,04-0,051 W/mK

Comments are closed.