Yearly Archives:2015

Byphar

TURUL CASELOR PASIVE: De la Conferinta de profil din CETATEA ORADEA direct la Budapesta, in ziua portilor deschise la CASELE PASIVE

TURUL CASELOR PASIVE

Clădirile cu consum de energie aproape de zero si casele pasive vor fi subiectul unui ciclu de evenimente de la mijlocul lunii noiembrie în Cetatea din Oradea.
Reducerea consumului de energie este o preocupare a fiecăruia dintre noi și ne aducem aminte cum, cu câțiva ani înainte, căutam oferte de termopane și ne informam cu privire la materialele de care avem nevoie sa ne izolăm casa, sperând să ne creștem confortul și să ne reducem facturile.

passiv1

Conceptul de Passive House este deja recunoscut în Europa ca fiind tehnologia de vârf în ceea ce privește construirea de clădiri sau reabilitarea (mai ales termică) a celor vechi. Cele două atuuri pentru care merită să facem cunoștință cu subiectul, sunt confortul extraordinar și costurile infime de întreținere.
image:

Passivhaus_01

Pe de altă parte, începând din 2020, toate clădirile nou construite vor fi obligatoriu conforme cu normele impuse de nZEB, adica consumul de energie aproape de zero.
Astfel, joi 12 noiembrie, Asociația Casa Pasivă din România va prezenta în fața factorilor de răspundere din Bihor, rezultatele primului curs de Tehnologia Caselor Pasive, organizat în țara noastră. Experții nZEB vor propune AJOFM, Inspectoratului Școlar, patronatelor și sindicatelor din județ ca organizarea celui de-al doilea ciclu de cursuri să aibă loc în Oradea.

Solarhaeuser-Zellen

Vineri, de la ora 9:30 va începe Conferința Clădiri Zero Energie și Casa Pasivă. Proiectanți autorizați de case pasive vor prezenta principiile și elementele caselor passive, va fi prezentat un bloc reabilitat termic.

funktion_passivhaus

După amiaza, de la 14:30, va fi ținut un seminar gratuit pentru cei interesați de construirea unei astfel de clădiri. Se vor putea pune întrebări, iar experții vor putea da sfaturi pentru o cât mai bună abordare a investiției întro clădire eficientă energetic.

Snapshot-2015-11-01-18-54-27
Sâmbătă la ora 7:30 va pleca autocarul în direcția Budapesta, pentru a vedea și intra în câteva case passive. Ne vom întâlni cu proiectanți și cu proprietarii clădirilor.

autor: JURCA CONSTANTIN expert case pasive

Snapshot-2015-11-01-18-53-12

PROGRAMUL MANIFESTARII “TURUL CASELOR PASIVE”

Joi 12 noiembrie, ora 10:30
Organizatori:
Asociatia Casa Pasiva din Romania, Clusterul ZEPHER:
Intilnirea expertilor nZEB si proiectantilor de case pasive din Romania cu institutiile din Bihor, implicate in dezvoltarea profesionala

SolarhaeuserVineri, 13 noiembrie, ora 9:30

Organizatori: Clusterul ZEPHER, pentru zero energie, passive house si energie regenerabila, Federatia Patronilor Bihor si Camera de Comert Romano-Maghiara Karpatia:
Conferinta Cladiri Zero Energie si Case Pasive

Vineri, 13 noiembrie, ora 14:30
Clusterul ZEPHER, Asociatia Casa Pasiva din Romania
Seminar gratuit pentru publicul interesat de case pasive: proiectarea, relatia cu constructorul, surse de material

Sambata 14 noiembrie, ora 7:30
Organizator Clusterul ZEPHER,
TURUL CASELOR PASIVE la Budapesta, ziua portilor deschise

Surse:

Byphar

Asociatia Casa Pasiva a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive

Asociatia Casa Pasiva in cadrul proiectului international „CertCraft ISO&ECVET” a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive si cu consum de energie apropiat de zero in perioada 9-11 octombrie in Miercurea-Ciuc cu 34 de participanti si 13 de antrenori cu experienta in domeniul de proiectarii si executarii caselor pasive.

Proiectul este finantat prin Programul de invățare de-a lungul vietii (LLP) – Programul Leonardo Da Vinci, partenerii nostrii sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria

In cadrul cursului de trei zile participantii au primit o imagine asupra cladirilor cu consum de energie redusa si celor pasive. In cadrul cursurilor teoretice participantii au cunoscut principiile de baza, care sunt esentiale in timpul executiei a unei cladiri pasive sau eficiente din punct de vedere energetic, respectiv modul în care acestea pot fi realiza în practică. Un alt element important a cursului a fost cursurile practice, in care am realizat un test de etanseitate (test Blower-Door), am cunoscut functionarea ventiliatiei cu recuparare de caldura, ne-am uitat cum trebuie sa instalam o tamplarie in diferite structuri de perete, ca puntile termice sa ramane la o valoare minimala si etanseitatea sa fie asigrata. Evenimetul finala a cursului a fost vizitarea unei case pasive din Sf-Gheorghe (jud. Covasna).

In cadrul proiectului în perioada 23-25 octombrie 2015 vom organiza un curs de formare profesionala pentru meseriasi executanti de case pasive, în cadrul căruia ne vom ocupa în special de reabilitarea termică a clădirilor existente. Termenul limită de aplicare este 19 octombrie 2015.

Numărul locurilor este limitat la 20 de participanți/curs.

Participanții se pot înregistra la adresa de e-mail office@asociatiacasapasiva.ro. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0723607759.

Byphar

Asociația Casa Pasivă organizează în luna octombrie 2015 cursuri de formare profesională pentru executanți de clădiri pasive și clădiri cu consum de energie apropiat de zero (nZEB)

Asociația Casa Pasivă participă la proiectul internațional CertCraft ISO și ECVET – Certificarea viitorilor executanți (meseriași) pentru realizarea clădirilor cu consum minim de energie. Proiectul este conform cu Directiva 27/2012/UE, bazat pe ISO 17024:2012 și ECVET, finanțat prin Programul de invățare de-a lungul vietii (LLP) – Programul Leonardo Da Vinci. Partenerii din proiect sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria, respectiv Asociația Casa Pasivă din Romania.

După lansarea Directivei privind eficiența energetică 2102/27/EU, Uniunea Europeană a recunoscut că efortul actual legat de obiectivele 20-20 nu ar putea fi atinse de către statele membre până în 2020. Prin urmare, s-a pus un accent deosebit pe așa-numitele clădiri cu un consum de energie apropiat de zero în cadrul locuințelor și a construcțiilor noi și reabilitate în viitorul apropiat. Grupurile țintă ale proiectului sunt meșterii, în special zidari, dulgheri, instalatori, izolatori, electricieni, tamplar.

În cadrul proiectului vom organiza două cursuri de formare profesională pentru executanți de clădiri noi și reabilitate cu consum de energie apropiat de zero (nZEB) în luna octombire. Cursurile organizate sunt finanțate din bugetul proiectului.

Primul curs se va desfășura în perioada de 9-11 octombrie 2015, în cadrul căruia prin pregătirea teoretică și practică, participanții își vor îmbogăți cunoștințele legate de construirea corectă a unei clădiri noi cu consum de energie apropiat de zero (nZEB).

Al doilea curs va fi organizat în perioada 23-25 octombrie 2015, în cadrul căruia ne vom ocupa în special de reabilitarea termică a clădirilor existente. Examenul va avea loc în data de 7 noiembrie 2015.

Ambele cursuri vor fi organizate în Miercurea-Ciuc la Grupul Școlar de Construcții “Kos Karoly”.

Așteptăm înregistrarea persoanelor cu experiență și/sau cu diplomă în domeniul execuției construcțiilor.

Numărul locurilor este limitat la 20 de participanți/curs. Termenul limită de aplicare pentru primul curs este 5 octombire 2015, iar pentru al doilea curs 19 octombrie 2015.

Participanții vor fi selectați în ordinea numărului de înregistrare.

Conferinta Eficienta Energetica si Casa Pasiva

Uniunea Nationala a Patronatului Roman va organiza Conferinta Eficienta Energetica si Casa Pasiva, ce va avea loc la Bucuresti, in data de 25 iunie 2015, ora 10, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sala Amfiteatru Alexandru Ioan Cuza.

Obiective

Conferința  își propune să aducă împreună companii,  cercetători și oameni de știință  care sa împărtășeasca  experiențele lor si sa  prezinte cele mai recente tendințe, inovatii,  preocupări, provocări practice si  soluții adoptate in acest domeniu. Read More