Stiri

Byphar

Case Pasive ce vor putea fi vizitate in cadrul PHOD 2016 – Passive House Open Days

Intre 11-13 noiembrie a.c., Zilele portilor deschise ale caselor pasive, organizat de IPHA (Asociatia Internationala a Caselo Pasive) si afiliatii internationali, va avea loc a 13-a oara consecutiv. Prin participarea la acest eveniment cu cladirea ta pasiva poti sa impartasesti dom experienta ta, si sa arati  ce inseamna o casa pasiva. Ofera o sansa tuturor de a experimenta beneficiile caselor pasive.

Byphar

25 DE ANI DE CELEBRARE A CASEI PASIVE

Aniversarea a 25 de ani de la constructia primei case pasive din Darmstadt-Kranichstein a fost celebrata in cadrul celui mai important eveniment al anului, pentru cei pasionati si implicati in realizarea de cladiri pasive, International Passive House Conference, eveniment ce a avut loc intre 22-23 aprilie a.c. la Darmstadt, Germania.

Dupa 25 de ani functionare, aceasta cladire functioneaza la fel de bine ca la inceput, din datele monitorizate de-a lungul timpului reiesind faptul ca aceasta are un consum de energie pentru incalzire de sub 9 kWh/mp,an, o calitate a aerului foarte ridicata, temperaturi interioare constante, intr-un cuvant un confort ridicat pentru locuitorii sai. “ Componentele pasive ale cladirii s-au dovedit a fi indestructibile”, a spus dr.Wolfgang Feist, promotorul Standardului Passive House si initiatorul acestei prime constructii pasive.

1

Read More

Byphar

In luna Decembrie Asociatia Casa Pasiva organizeaza Conferinta Finala a proiectului CertCraft ISO&ECVET

conference-poster

Asociatia Casa Pasiva in cardrul proiectului international CertCraft ISO&ECVET in data de 18 decembrie 2015 organizeaza Conferinta Finala a proiectului in Miercurea-Ciuc.

Proiectul este finantat prin Programul de invățare de-a lungul vietii (LLP) – Programul Leonardo Da Vinci, partenerii nostri sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria

In cadrul proiectului in 4 tari partenere au organizat 14 cursuri de formare profesionala pentru meseriasi executanti de cladiri noi si reabilitate cu consum energetic redus case pasive si NZEB, cu 200 de participanti respectiv cu 62 de traineri. La baza succesului cursurilor sta experienta internationala de 25 de ani de la realizarea primei case pasive, manualul 270 de pagini, devotamentul trainerilor si platforma e-learning a proiectului. Manualul este disponibil in limba germana, romana si maghiara. In cadrul cursurilor teoretice si celor practice, participantii au invatat principiile de baza a caselor pasive, respectiv au dobandit cunostintele necesare pentru construirea unei cladiri noi sau reabilitarii unei caldiri existente pe baza principiilor caselor pasive.

In Romania Asocaitia Casa Pasiva a organizat in luna octombrie 2015, 4 cursuri de formare profesionala pentru meseriasi cu un total de 53 de participanti si cu 14 traineri.

Conferinţa finala are ca scop prezentarea obiectivelor proiectului și a rezultatelor acestuia, precum şi prezentarea de bune practici pe plan international în formarea profesională în domeniul performanței energetice a clădirilor, specialistii din Austria, Elvetia, Ungaria si din Romania, va vor imparti experientele lor legate de casele pasive si proiectul CertCraft.

La eveniment sunt invitaţi şi aşteptaţi să participe: arhitecţi, proiectanţi, ingineri constructori, firme de construcții, furnizori / producători de materiale / sisteme pentru construcţii, auditori energetici, furnizori de formare profesională continuă, dezvoltatori şi agenţii imobiliare, instituţii financiare, autorităţi publice si reprezentantii scolilor tehnice din domeniul constructiilor.

Aşteptăm confirmarea dvs. pe e-mail la  la adresa: office@asociatiacasapasiva.ro sau la telefon: 0723607759. Participarea la conferinta este gratuita.  Pentru informaţii suplimentare vă stăm cu plăcere la dispoziţie.

Byphar

TURUL CASELOR PASIVE: De la Conferinta de profil din CETATEA ORADEA direct la Budapesta, in ziua portilor deschise la CASELE PASIVE

TURUL CASELOR PASIVE

De la Conferinta de profil din CETATEA ORADEA direct la Budapesta, in ziua portilor deschise la CASELE PASIVE
Clădirile cu consum de energie aproape de zero si casele pasive vor fi subiectul unui ciclu de evenimente de la mijlocul lunii noiembrie în Cetatea din Oradea.
Reducerea consumului de energie este o preocupare a fiecăruia dintre noi și ne aducem aminte cum, cu câțiva ani înainte, căutam oferte de termopane și ne informam cu privire la materialele de care avem nevoie sa ne izolăm casa, sperând să ne creștem confortul și să ne reducem facturile.

passiv1

Conceptul de Passive House este deja recunoscut în Europa ca fiind tehnologia de vârf în ceea ce privește construirea de clădiri sau reabilitarea (mai ales termică) a celor vechi. Cele două atuuri pentru care merită să facem cunoștință cu subiectul, sunt confortul extraordinar și costurile infime de întreținere.
image:

Passivhaus_01

Pe de altă parte, începând din 2020, toate clădirile nou construite vor fi obligatoriu conforme cu normele impuse de nZEB, adica consumul de energie aproape de zero.
Astfel, joi 12 noiembrie, Asociația Casa Pasivă din România va prezenta în fața factorilor de răspundere din Bihor, rezultatele primului curs de Tehnologia Caselor Pasive, organizat în țara noastră. Experții nZEB vor propune AJOFM, Inspectoratului Școlar, patronatelor și sindicatelor din județ ca organizarea celui de-al doilea ciclu de cursuri să aibă loc în Oradea.

Solarhaeuser-Zellen

Vineri, de la ora 9:30 va începe Conferința Clădiri Zero Energie și Casa Pasivă. Proiectanți autorizați de case pasive vor prezenta principiile și elementele caselor passive, va fi prezentat un bloc reabilitat termic.

funktion_passivhaus

După amiaza, de la 14:30, va fi ținut un seminar gratuit pentru cei interesați de construirea unei astfel de clădiri. Se vor putea pune întrebări, iar experții vor putea da sfaturi pentru o cât mai bună abordare a investiției întro clădire eficientă energetic.

Snapshot-2015-11-01-18-54-27
Sâmbătă la ora 7:30 va pleca autocarul în direcția Budapesta, pentru a vedea și intra în câteva case passive. Ne vom întâlni cu proiectanți și cu proprietarii clădirilor.

autor: JURCA CONSTANTIN expert case pasive

Snapshot-2015-11-01-18-53-12

PROGRAMUL MANIFESTARII “TURUL CASELOR PASIVE”

Joi 12 noiembrie, ora 10:30
Organizatori:
Asociatia Casa Pasiva din Romania, Clusterul ZEPHER:
Intilnirea expertilor nZEB si proiectantilor de case pasive din Romania cu institutiile din Bihor, implicate in dezvoltarea profesionala

SolarhaeuserVineri, 13 noiembrie, ora 9:30

Organizatori: Clusterul ZEPHER, pentru zero energie, passive house si energie regenerabila, Federatia Patronilor Bihor si Camera de Comert Romano-Maghiara Karpatia:
Conferinta Cladiri Zero Energie si Case Pasive

Vineri, 13 noiembrie, ora 14:30
Clusterul ZEPHER, Asociatia Casa Pasiva din Romania
Seminar gratuit pentru publicul interesat de case pasive: proiectarea, relatia cu constructorul, surse de material

Sambata 14 noiembrie, ora 7:30
Organizator Clusterul ZEPHER,
TURUL CASELOR PASIVE la Budapesta, ziua portilor deschise

Surse:

http://www.infovestonline.ro/turul-caselor-pasive-de-la-conferinta-de-profil-din-cetatea-oradea-direct-la-budapesta-in-ziua-portilor-deschise-la-casele-pasive/#sPL08HsSHyWDRlS2.99

Byphar

Asociatia Casa Pasiva a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive

Asociatia Casa Pasiva in cadrul proiectului international „CertCraft ISO&ECVET” a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive si cu consum de energie apropiat de zero in perioada 9-11 octombrie in Miercurea-Ciuc cu 34 de participanti si 13 de antrenori cu experienta in domeniul de proiectarii si executarii caselor pasive.

Proiectul este finantat prin Programul de invățare de-a lungul vietii (LLP) – Programul Leonardo Da Vinci, partenerii nostrii sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria

In cadrul cursului de trei zile participantii au primit o imagine asupra cladirilor cu consum de energie redusa si celor pasive. In cadrul cursurilor teoretice participantii au cunoscut principiile de baza, care sunt esentiale in timpul executiei a unei cladiri pasive sau eficiente din punct de vedere energetic, respectiv modul în care acestea pot fi realiza în practică. Un alt element important a cursului a fost cursurile practice, in care am realizat un test de etanseitate (test Blower-Door), am cunoscut functionarea ventiliatiei cu recuparare de caldura, ne-am uitat cum trebuie sa instalam o tamplarie in diferite structuri de perete, ca puntile termice sa ramane la o valoare minimala si etanseitatea sa fie asigrata. Evenimetul finala a cursului a fost vizitarea unei case pasive din Sf-Gheorghe (jud. Covasna).

In cadrul proiectului în perioada 23-25 octombrie 2015 vom organiza un curs de formare profesionala pentru meseriasi executanti de case pasive, în cadrul căruia ne vom ocupa în special de reabilitarea termică a clădirilor existente. Termenul limită de aplicare este 19 octombrie 2015.

Numărul locurilor este limitat la 20 de participanți/curs.

Participanții se pot înregistra la adresa de e-mail office@asociatiacasapasiva.ro. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0723607759.