Sustenabilitate

Byphar

Despre sustenabilitate

Sustenabilitatea a devenit o temă dominantă în dezbaterile despre arhitectură în ultimii doi ani, chiar  dacă  însemnătatea  termenului  „sustenabil,  sustenabilitate”,  nu  fusese  încă  stabilită  clar.  În  prezent  o comisie a Uniunii Europene se ocupă de clarificarea acestei confuzii[1]. În orice caz, este evident faptul că utilizarea  pasivă  a  energiei  solare,  împreună  cu  radiaţiile solare directe,  sunt  caracteristici  principale  ale arhitecturii sustenabile.

  Read More

Byphar

Güssing, oraşul sustenabilitatii

Güssing este un oras austriac in  sudul Burgenlandului, care este renumit atat prin cetatea medievala, cit si prin faptul ca reprezinta unul din cele mai ecologice  orase din Europa: partea mare a necesarului energetic al orasului este acoperit din surse de energie regenerabila.

Güssing este un model extraordinar atat pentru Europa de Est cat si pentru restul  Europei, in ceea ce priveste dezvoltarea unei regiuni sau a unui oras nedezvoltat cu ajutorul eficientei energetice si  a folosirii surselor de energie regenerabila. Read More