Despre cladirile pasive

Byphar

Casa Pasiva Dumbravita

Locatia: Dumbravita, Timis

Despre PHOD:

Ghid:  arh. Dan Stoian

Se poate vizita pe baza inregistrarii, vineri (11.11.16) intre orele 10-17, sambata (12.11.16) intre 10-17, duminica (13.11.16) intre 10-12.

Punct de intalnire: strQuasar nr. 5, Dumbravita, Timis

Informatii suplimentare:

Email: dan@sdac.ro

Tel: 40723450113

 

An de construire: 2011

Functiune: Locuinta individuala

Suprafata utila de referinta conform PHPP: 142 mp

Tip structura:

Stadiu: Realizat, în curs de certificare

Arhitectura: arh. Dan Stoian

Consultanta energetica: arh. Dan Stoian

Consumul mediu anual de energie pentru încălzire: 14 kWh/(mpan)

Sarcina termică: 13 W/mp

Informatii suplimentare

Byphar

Se poate transforma o casă existentă intr-o casă pasivă?

Daca ai deja o clădire existenta construita cu o eficienta energetica scazuta,  nu trebuie să cazi în deznadejde, si acesta poate fi transformata in casa pasiva printr-o reabilitare termica bine planificata și executata.

În cazul reabilitarii termice, a transformarii unei case obisnuite intr-o casa pasiva, valorile stipulate in criteriile caselor pasive sunt un pic mai „indulgente” consumul mediu de energie pentru incalzire la cladirile reabilitate fiind stabilita in 25 kWh/(mp an) fata de cele nou construite, la care aceasta valoare este de 15 kWh/(mp an). Aceasta „indulgenta” se datoreaza faptului ca la aceste cladiri exista si detalii care nu se mai pot aduce la nivelul unor detalii nou construit,e cel putin nu in cazul in care verificam si eficienta acestor costuri, ca de exemplu eliminarea puntilor termice structurale aparute la contactul dintre zidarie si fundatii.

Read More

Byphar

Care dintre materialele de constructie preteaza la construirea unei case pasive?

Raspunsul este simplu. Putem folosi orice material de constructie, important este, ca dupa construire anvelopanta termica sa aiba valoarea coeficientului de transfer termic ≤ 0,15W/mpK

Deci o casa pasiva se poate construi cu ajutorul celor mai noi si mai eficiente materiale de constructie existente pe piata, cum sunt panourile vidate (VIP), aerogel etc., cu materialele considerate comune cum ar fi polistirenul sau vata minerala, dar si cu ajutorul materialelor naturale cum ar fi termoizolatiile din fibre lemnoase, canepa, lana sau chiar si cu baloti de paie.

Read More

Byphar

Ce înseamnă casa pasivă?

Standardul de casa pasiva reprezintă clădiri cu o eficientă energetică sporită, care asigură un mediu plăcut si un confort ridicat. În același timp este un standard de eficientă energetică care asigură o sustenabilitate adevărata indiferent de materialele de construcție folosite sau de condițiile climatice ale amplasamentului.

Read More

Byphar

PHPP

ASOCIATIA CASA PASIVA va ofera aplicatiile PHPP (pachet de proiectare a caselor pasive) si  designPH (plug-in pentru programul de modelare 3D SketchUp). Aplicatiile se pot comanda separat sau in pachet.

Preturile:

Pret normalPret pentru membrii PHAR si IPHAPret pentru stundenti si profesori universitari
PHPP 9.00 - EN
170 Euro140 Euro130 Euro
PHPP 9.00- RO - in curand170 Euro140 Euro130 Euro
designPH 2 - EN250 Euro200 Euro180 Euro
PHPP 9.00+designPH2 -EN360 Euro300 Euro280 Euro
PHPP 9.00 - RO +designPH2 - in curand360 Euro300 Euro280 Euro

 

Preturile nu includ taxa de transport.

 

Date de contact:

Abos Ede

e-mail: office.phar@gmail.com